The Mercury House Zanzibar

När du promenerar runt i Stone Town, Zanzibar, Tanzania kommer du kanske förbi det som kallas för The Mercury House. Huset har fått sitt namn efter det kända brittiska bandet Queens frontfigur Freddie Mercury. Freddie var både sångaren & låtskrivare och har flera gigantiska hittar i sin repertoar som till exempel; We Will Rock You, We Are the Champions, Bohemian Rhapsody & “The Show Must Go On.

Freddie Mercury är nämligen född på Zanzibar. Om det var i just det här huset är fortfarande oklart men någongång under sin uppväxt har han iallafall bott här.

Freddie Mercurys egentliga namn var Farrokh Bulsara född 1946. Mamma Jer och pappa Bomi Bulsara båda av indisk härkomst men de bodde i Stone Town eftersom pappa arbetade för den brittiska regeringen här.

The Mercury House ligger på Kenyatta Rd men är inte öppet för allmänheten. Däremot har man samlat ihop ett litet urval av bilder från Freddies liv som pryder fasaden.

När Farrokh var 8 år skickade föräldrarna honom till den prestigefull engelsk internatskola i Indien och det var där av sina skolkamrater han fick smeknamnet Freddie.

Redan där hittade Freddie sitt kall i sina huvudämnen konst & musik och han bildade sitt första band som uppträdde på olika tillställningar.

När han som 18 åring var klar med sin utbildning återvända han till sina föräldrar på Zanzibar. Nedslaget blev emellertid kort då den zanzibariska revolutionen 1964, där sultanen avsattes, gjorde att familjen flydde till England.

I England fortsatte han sina studier i konst och musik och blev medlem i det nu historiska bandet  Queen.

Facts:

I Montreux, Switzerland, finns en 3 meter hög staty av Freddie Mercury

Freddie var en stor kattälskare och hade många katter genom sitt liv.

Det var Freddie som skapade bandeds logotyp

Freddie dog 1991 av aids.

Mercury hedrades med sitt porträtt på ett brittiskt frimärke vilket var stort. Den enda personen under den tiden med sitt porträtt på frimärkena var Drottning Elisabeth.

Queens låg på de brittiska topplistorna under 26 år.

Källa: https://www.kenzantours.se/tanzania/, https://www.atlasobscura.com/places/mercury-house

Get irons today ! golf supplies. C) আর্থিক জরুরী অবস্থা –.